Ce are domnule înaintarea în vârstă?

De când am împlinit 20 de ani tot aud asta cu schimbi prefixul. Jale la 30, tragedie la 40. Nu am înţeles niciodată de ce. Ăsta e mersul vieţii, nu e ceva nefiresc ci doar felul cum înaintezi în vârstă poate fi discutabil. Personal am o teorie: înaintarea în vârstă accentuează defectele. Cine a fost o persoană irascibilă, acră şi bârfitoare  la tinereţe aşa va fi şi la bătrâneţe, ba chiar mai rău. De-aia românii spun, cu înţelepciunea proverbială, mândra-i mândră până moare.  Avem nişte vorbe atât de frumoase păcat că nu sunt aplicate.

Postarea asta a pornit de la finala campionatului de snooker, iar pe un alt blog se remarca prezenţa în primele rânduri a două bătrâne. Că ce frumos. Că la noi … La noi … Comuniştii spun că au alfabetizat toază populaţia. Aşa e, numai că nivelul de educaţie şi de cultură nu depăşea piciorul broaştei (nici în prezent nu e altul). Tata îmi poveşte de ţăranul dinainte de comunism, alt aluat, poate că analfabet, dar cu alltă ştiinţă a vieţii. Gândiţi-vă numai la Mormomeţii şi la poiana lui Iocan. Ce vezi acum în societatea românească?  Ce poţi să vezi într-o societatea construită pe bârfe şi pe invidie? Şi atunci de unde să avem bătrâni preocupaţi de lucruri frumoase? E adevărat  că bătrâneţea aduce cu sine o serie de neajunsuri dar nici nu te faci iarăşi tânăr dacă devii irascibil.

Peste trei am să schimb din nou prefixul. Ei şi? Sper să am banii necesari să ajung, măcar la bătrâneţe, să văd un turneu ale celor patru trambuline de la faţa locului, făcând un traseu Germania – Austria. Dacă nu, sper să stau alături de nepoţi în faţa tv-ului şi să mă bucur la fel de mult. Sper să fiu o babă în blugi ascultând rock de calitate şi învăţând copii să aprecieze muzica bună. Din păcate, nu înaintarea în vârstă mă sperie ci lipsa de perspectivă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s