Cum ar trebui să fie un polician

Nu contează culoarea politică, contează doar că ajuns în parlament sau în guvern şi asta ar trebui să dea de gândit. Ar trebui. Când ajungi de reprezinţi o ţară norma de conduită ar trebui să fie alta. Adică:

– să te gândeşti de două ori când deschizi gura, orice vorbă spusă de tine are o altă valoare, hăhăielile sunt bune în cârciumă, la un pahar cu prietenii şi-atât.

– felul cum te îmbraci este definitoriu, aşa că dacă nu ştii ce ai de făcut apelează la un  stilist de valoare. sigur de te va ajuta.

– nu te implica în cancan-uri mondene, un om politic de valoare nu are ce căuta în show-bizz. dacă ţi-ai luat nevastă din lumea mondenă atunci şi ea va trebui să-şi schimbe norma de conduită, pentru că altfel  nu prea avem ce discuta. dacă nu eşti în stare să-ţi educi familia (inclusiv plodul din dotare) cum vei putea conduce la nivel naţional?

– mai încetaţi cu lansări din astea grandioase ce ne aduc aminte de alte congrese. când cheltuiţi o căruţă de bani pe tot felul de spectacole în care vă lansaţi nu ştiu ce candidaţi nu faceţi decât să ne arătaţi că nu daţi doi lei pe omul de rând.

– orice om care a încălcat legea trebuie să-şi primească pedeapsa. dacă vrei să susţii pe unul sau altul  care este judecat şi condamnat de justiţie n-ai decât să-ţi dai demisia din funcţie şi poţi să organizezi campanii pentru cine doreşti.

– ca om politic ai propriile pârghii de comunicare, facebook-ul este pentru oamenii simpli, nu poţi să lansezi platforme politice pe fb sau pe altă platformă de socializare şi să ai pretenţia ca oamenii să te ia în serios. ca om politic îţi închizi fb sau blogul şi apelezi la comunicate de presă,  conferinţe sau chiar la apariţii tv în emisiunile de specialitate. eşti profesionist (sau aşa ar trebui) nu cârcotaş.

– orice dispută se tranşează în termeni politicoşi, expresiile triviale sau dumele cu pretenţie de glumă sunt bune la piaţă sau la cârciuma din sat. de altfel, ai o armată de consilieri care îţi pot arăta căile de atac. dacă nu există altă cale cică justiţia din România a început să fie independentă. spun unii.

– diplomaţia este o artă, mai ales la nivel individual. din păcate, suntem o ţară mică fără nici o însemnătate geopolitică. unii istorici mai cârcotaşi spun că turcii n-au vrut să ne cucerească. nu aveau nici un interes iar stăpânirea otomană ar fi însemnat pentru ei un efort aşa că ne-au lăsat în pace. erau mulţumiţi să le dăm birul. când n-o făceam aveau grijă să ne aducă aminte. preferau să-şi ducă armata prin sud, pe Dunăre şi-apoi pe la sârbi spre Europa decât să treacă 100000 de oameni + logistica peste munţi. că nu erau proşti. aşa că revin, diplomaţia este o artă iar noi suntem o ţară mică fără nici o însemnătate. în războaie mari, chiar diplomatice, nu aveam ce căuta. oricum nu dă nimeni nimic pe noi. aşa că …

– nu te mai lăuda cu diplomele tale, arată ce poţi spre binele celor mulţi. mulţi oameni de afaceri de succes nu au avut cine ştie ce studii dar au ştiu ce trebuie să facă, Henry Ford este cel mai bun exemplu în acest sens, aşa că …  nu în ultimul rând, eşti în slujba poporului, aşa că binele majorităţii ar trebui să primeze chiar şi în faţa propriului interes.

voi ce mai gândiţi?

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s