De ce toate persoanele grase citesc?

O avea cititul ceva anume? Este o observaţie fără conotaţii. Observaţie şi punct. În transportul în comun aşa se întâmplă. Fie că ne place sau nu.Nici eu nu sunt în standard, ca înălţime şi greutate, sunt pe plus cum s-ar spune, da în general persoanele mai grăsuţe citesc, iar controlorii au un instinct care le spune că ăia sunt contrvenienţii. Dacă citeşti în transportul în comun şi se urcă oamenii RATB-ului sigur te vor întreba de sănătate pe tine. Cartea arde, ustură şi desigur, ăia de citesc sunt dubioşi. Nu contează cine e în jurul tău, mai ales o anumită etnie nu e întrebată de bilet, e prea mult, iar dacă ai curajul să-i atragi atenţia celui trimis de RATB că nu e în ordine, că ori suntem luaţi la întrebări toţi ori niciunul, ţi se răspunde pe un ton de mare cunoscător al legilor „ce doamnă, faceţi discriminare?”. Nu prostule, tu faci discriminare când pe mine, că citesc, mă iei la rost şi pe aia cu fuste lungi n-o vezi. Care naiba e discriminatul? Tu, RATB pui afişe că transportul public nu e gratis. Pentru cine? Zic şi io.

Şi da, persoanele mai grăsuţe citesc, n-am văzut nici o slăbănoaga cu o carte în braţe.

Şi da, cică suntem un popor educat şi, mai ales, ospitalier. Suntem pe naiba. Nu suntem în stare să respectăm un semafor iar ceea ce se întâmplă în transportul în comun e ceva de chin şi jale. Se vede educaţia ieşind prin toţi porii. Da o educaţie din aia groasă. Ieri, de exemplu, urcă pe la uşa din faţă, de lângă sofer, o tipă din asta, grasă. Da grasă. De o tonă şi-un pic. Chiar a alergat după maşină, cu două sacoşe în ,mâini şi-a transpirat al naibii. În fine, se urcă, după care împinge pe toată lumea şi se repede spre tipa care stătea în faţă, chiar lângă şofer, în dreapta. Dacă ştiţi Bucureştiul şi circulaţi cu RATB-ul ştiţi că acel loc are un fel de … nici nu ştiu să numesc, un loc de pus bagaje. Strigă, îmi daţi voie să-mi pun şacoşele acolo? Nu aşteaptă răspunsul, de fapt sacoşele erau deja în aer, gata să aterizeze. Tipa de acolo, o tipă slăbuţă şi draguţă era să fie sufocată de braţele de-o juma de tonă. Poc şi gata. Bagajele sunt la loc sigur, stăpâna nu. Îşi face loc cu coatele,  eu şi încă o persoană trebuia să ne ferim ca sî nu ia tăvălugul. Într-una din sacoşe sunt două cărţi. A treia e la ea în braţe. Pentru că între timp coboară o mamaie cu nepoata, se eliberează un loc şi grăsuţa e grămadă pe el. Satisfăcută deschide o carte. Bagajele erau în siguranţă. Ce naiba o citi în cărţile alea? Da suntem un popor educat. Mai ales cult, citit. Nu contează că citim Sandra Brown, citim, nu?

Cineva spunea că educaţie este egală cu ştiinţa ce-ţi permite respectarea legilor. Definiţia din dex spune aşa „Ansamblu de măsuri aplicate în mod sistematic în vederea formării și dezvoltării însușirilor intelectuale, morale sau fizice ale copiilor și ale tineretulu„. Se vede.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s