Educaţia gustului

În urmă cu nişte ani a trebuit să merg cu fii-mea să alegem o rochie pentru banchetul de terminare a clasei a opta. Grea misiune. Am să ţin minte aceea zi pentru că am alergat câteva magazine ca să găsim ceva. Nu era problema de bani, era problema că discutam de un copil de 14 ani, slăbuţ şi chiar uşor filiform. Cum naiba să găseşti o rochie care să-i vină bine când toate erau super decoltate. Nu vorbesc de sclipiciuri sau alte combinaţii că astea te sufocau.  Nu vorbesc de culori, că erau unele atât de stridente că aproape te luau la palme.  În final, am ales o rochie simplă, din bumbac, neagră, partea de sus avea un oreşce alb aruncat artistic, partea de jos era mulată, deasupra genuchilor, neagră simplă, cu un decolteu pătrat şi un pic de mânecuţă peste umeri. N-a fost scumpă şi nici nu mai ştiu de unde am luat-o. Dacă nu v-aţi dat seama am să vă spun că problema noastră erau braţele, subţirele, în formare şi sânii mici. Orice rochie decoltată puneai pe ea arăta ca un par îmbrăcat. Degeaba se uita la nu ştiu ce rochie că nu o avantaja. De altfel se vedea şi ea. Pe urmă a urmat o altă serie de alergare, pantofii, geanta şi accesoriile, că doar nu puteam să cumpărăm rochie mov şi pantofi portocalii. Zic şi io, nu că aş avea ceva cu aceste culori da, când ieşi din casă te mai uiţi şi-n jurul tău.

Tot în urmă cu ani am întrebat-o pe mama cum se face că nu are căciulă şi guler din vulpe polară.Mai ţineţi minte că pe vremea răposatului erau foarte la modă. Mama s-a uitat la mine şi-a râs. Ca să porţi blănuri de-astea ar trebui să ai şi palton din stofă bună, o cizmă din piele şi o geantă pe măsură. Ea nu le avusese niciodată pe toate şi i se părea ridicol să aibă o scurtă de fâş şi căciulă de vulpe.

Cunosc o persoană care nu iese din casă dacă nu este asortată. Are zeci de perechi de pantofi şi zeci de genţi. Pe cuvânt, ambalate în cutiuţe speciale, puse într-un dulap cu mare grijă. Fiecare pantof aproape cu geanta lui. Că doar n-o să porţi teneşi şi geantă de piele. Deşi nu se ţine cont de asta. Pentru că geantă de piele e o geantă de piele. Şi pentru că aceste mici accesorii, tratate cu dispreţ, definesc o femeie, fie că ne place sau nu. Iar femeia modernă are nevoie de o geantă încăpătoare, cam aşa cum ar fi http://reeija.ro/produs/ines-geanta-casual-piele-naturala. Dacă vreţi să vedeţi mai multe puteţi accesa http://reeija.ro/categorie/colectie-noua.  Pentru că nu-i aşa, am zis că particip la Spring SuperBlog 2014 la concurs. Şi pentru că mi-a plăcut propunerea celor de la reeija.ro cu tema „Cum pregătim elevii pentru viaţă?”. Uite aşa. Să-i învăţăm să se îmbrace, când se potriveşte una cu altă în funcţie de momentul zilei, de ocazie, de eveniment în sine, de ce Doamne iartă-mă scrie pe invitaţie şi câte şi mai câte. Iar pentru fete da, poţi spune că o geantă de piele e o geantă de piele aşa cum găseşti pe reeija.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s