Titlul de doctor nu e chiar o vorbă-n vânt

Am să spun din star că acest articol este unul cu tematică pentru concursul super-blog.eu.

De câte ori nu am avut nevoie de un sfat căutând un cadou pentru o persoană ce nu ne era foarte apropiată. Nu ştiam exact ce-i place şi ce nu, bâjbâiam printre idei şi tot ce găseam la îndemână nu ne era pe plac, prea puţin, prea scump, prea sobru, prea … şi nu ştiam că exista un brand romanesc ce aduce deja de 1 an pe piata autohtona obiecte de calitate superioară, alese pe sprânceană de la furnizori străini sau lucrate manual cu multa dragoste, de artisti locali. Se cheamă doctordeco.ro.

Ne-am obişnuit să spunem că ne pricepem la toate, mai ales când vine vorba de renovarea unei locuinţe  toată lumea este specialistă. Teoretic nu este foarte greu, mai ales că  ne raportăm la conţinutul portofelului. Tocmai de-asta uneori este greu să depăşeşti kitch-ul. Spun asta pentru că, în urmă cu nişte ani, o prietenă şi-a cumpărat un apartament de două camere. Ce-i drept avea avantajul că era un apartament mare, avea cam 75 dacă nu 80 de metri părtraţi şi era decomantat. Astfel din hol, un hol spaţios,  se intra, în stânga, în sufragerie, în faţă bucătăria iar în dreapta dormitorul şi baia. Pentru că avea bani când s-a apucat de renovat a plătit un specialist în decoraţiuni interioare pentru consultanţă. Iniţial am râs. La ce-ţi trebuie dragă un doctor (specialist) în aşa ceva, ce tu nu eşti în stare? Rezultatul final m-a făcut să spun că omul acela şi-a meritat toţi banii. Nu, nu eşti în stare, orice gusturi ai avea, să faci treaba unui om specialist în aşa ceva.  Nu ai cum. Nu totul se reduce la nu ştiu ce mobilă sau decoraţuni scumpe. Poţi să ai bani dar dacă nu ştii să dai farmec totul se transformă în kitch. Cum să vă spun, în acel apartament toate culorile se împleteau una cu alta iar trecerea dintre camere se făcea într-un mod lin, armonios. Nimic nu tulbura privirea, totul îţi conferea căldură. Am să vă spun, de exemplu, că bucătăria era în nuante de bej şi roz. Poate că o să zâmbiţi, mai ales când citiţi de o nuanţă de roz , dar vă spun că era o bucătărie luminoasă şi caldă. Erau nuanţe derivate din modelul floral pe care îl avea la marmura ce îmbrăca holul şi se prelingea în bucătărie, dând impresia unui covor.  Până şi perdele erau cumpărate tot la sfatul specialistului şi se încadrau în tonalitatea camerei. Pot să spun că nici nu am mai văzut alt apartament asemănător.

La polul opus, alţi prieteni şi-au construit o casă, livingul l-au nuanţat în maro şi portocaliu, inclusiv canapeaua şi perdelele. Toate bune, senzaţia de căldură, numai că au trântit, complet aiurea, o măsuţă şi un fel de bibliotecă, mă rog, nişte rafturi, de culoare neagră. Parcă sunt acolo şi aşteaptă să plece. Este adevărat că ambele sunt de o structură modernă, cumpărate de la firmă de renume, numai că nu se potrivesc cu ansamblul. Cumva sunt forţate să stea acolo. Ca nişte prizoneri. Cel puţin aşa le văd eu şi de-asta spun că avem nevoie de un specialist.

Acum, revenind la doctorul în discuţie azi şi pentru că vreau să-mi redecorez bucătăria, iar în bucătărie farmecul îl dau nişte nimcuri artistice m-am oprit pe pagina lor cu http://doctordeco.ro/category/produse/bucatarie/ceramica-bucatarie/. E de văzut, mai ales că au un magazin fizic în Str. Blănari nr.12. Dacă nu ştiţi unde este strada vă spun că este următoarea după Lipscani în sensul de mers spre Universitate. De, în centrul vechi nu se găsesc numai cluburi şi terase. Acolo veţi găsi specialişti pregătiţi să vă consilieze, pentru că vă spun, din observaţiile mele, avem nevoie de astfel de sfaturi. Pot să mai adaug că mi-a plăcut de la ei o lampă de birou care nu mi s-a părut scumpă şi pe care o găsiţi aici: http://doctordeco.ro/little-archie-booklight/. Au facilităţi de căutare pe site astfel că puteţi alege fix ceea ce vă interesează.

Deşi vremurile pe care le trăim ne fac să nu mai dăm doi bani pe titulara de doctor, cea care desemnează un specialist, nu e chiar aşa, întodeauna aveam nevoie de un doctordeco.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s