Nimeni nu de neînlocuit

Am observat, de-a lungul timpului, că majoritatea oamenilor, nu contează sexul, de îndată ce au impresia că stăpânesc un anumit domeniu, devin egoişti. Nu mai vor să înveţe pe nimeni, dacă îi întrebi una sau alta despre ceea ce zic că stăpânesc iau foc, unii izbucnesc de-a binele, alţii spun da dar uită ce i-ai rugat, şi altele. Doamne fereşte să vină unul tânăr, la început de drum. că gata au impresia că vor să îi ia locul. Uneori poate fi şi aşa, dar de multe ori este doar imaginaţia lor bolnavă. Teoretic toată lumea care termină dreptul ar putea deveni notar. Teoretic, că practic este altă poveste. Devin notari cei apropiaţi notarilor, adică fii, nepoţi sau rude foarte apropiate, pentru că numărul de notari este limitat şi trebuie ca un notar cu experienţă să te ia timp de trei pe lângă el, un fel de practică ca şi la avocaţi. Dacă la avocaţi nu este greu să-ţi găseşti un mentor căruia să-i cari servieta şi sumele nu sunt exagerate,  este foarte greu să găseşti notar dispus să facă treaba asta. Poţi să ai bani, nu banul îl interesează ci numărul de locuri limitate existente pliat pe faptul că notarul este o fabricuţă de bani, aşa că, se va gândi întâi la binele propriei familii şi-apoi, dacă poate, la altul. Putem  spune că lumea notarilor este o lume închisă, nu ermetic, dar închisă. Cam aşa fac şi oamenii care cică dobândesc, prin prisma experienţei, un plus de experienţă. Aşa se face că accesul în mai multe domenii devine dificil. Este greu pentru un tânăr să facă cercetare, să devină pilot, să publice o carte şi altele. De ce? Să fie peste tot în lumea asta la fel? Ţine de o anumite educaţie, de o anume moralitate? Uităm că nici unii dintre noi nu ne-am născut învăţaţi?
Chiar nu ştiu să răspund.

În aşa ceva tinde să se transforme şi această lume, atât de specială, a blogerilor. Poate că greşesc dar am dreptul la o părere personală. Tot mai mulţi dintre blogeri vechi şi cu un anume statut emit judecăţi şi păreri cu titlu de axiomă, mai mult dacă îndrăzneşti să ai o altă părere printr-un comentariu te trezeşti că eşti şters, cu toate că nu ai folosit nici limbaj licenţios, nici înjurii, nici altceva. Ştiu că sunt un neica nimeni dar pot să am părerile mele şi dreptul să mi le apăr. Altfel, de ce ai mai deschis un blog? Monolog poţi să faci în faţa oglinzii, nu e necesar să cumperi un domeniu. sau, cel puţin desfinţează comentariile, doar că sensul blogurilor este dezbaterea şi chiar că nu mai înţeleg mare lucru. Nu există om în lumea asta care să deţină adevărul absolut. Pe de altă parte,  o parte a blogărilor au tot felul de clasamente sau titluri cu referire directă la cel mai cel sau cea mai cea, cu trimitere  la persoane sau obiecte. Pot să înţeleg când faci campanie pentru anumite produse, fie că articolele sunt marcate sau nu, pentru că din motive care te privesc ţi-ai luat un angajament, dar nu pot să pricep când te raportezi la cazuri particulare, nu discutăm de persoane publice,  fără să ai acordul persoanei în cauză. Citeam la unul dintre blogări de oarecare renume că nu există o legislaţie în domeniul ăsta. Îmi permit să spun că prin constituţie îţi este respectat dreptul la intimitate, corespondenţa – de orice fel, e secretă, convorbirile  telefonice nu pot fi făcute publice şi mai multe pentru care îţi trebuie mandat. Aşa că nu înţeleg cum se poate ca o poză cu mine – este un exemplu, nu-l luaţi ad litteram, chiar dacă este făcută pe stradă, adică domeniu public, să poată circula pe net sub un  titlu de cea mai … proastă, grasă sau urâtă? Păi şi dacă eu ştiu că tu ai făcut asta, şi am dovada, cred că pot să te acţionez în justiţie cu 100% şanse de câştig. Mă apără legea fundamentală a acestei ţări.

Să nu uităm că o parte dintre noi a început să renunţe la tv  şi preferă să intre pe net, explorând această lume a blogărilor, din dorinţa de a dezbate cu nişte persoane inteligente cazurile puse în discuţie. Să nu uităm însă că se poate trăi şi fără.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s